2011. február 25., péntek

Szívemben bomba van...





...és hogyha megcélozom magát... veletek is előfordul, hogy a fületekbe bújik egy melódia, és muszáj állandóan azt dúdolni? Na én napokig szívbéli bombákról, rumbadob általi megbolondulásról, kis szerelmes szívekről és hasonló mondénságokról danolásztam, míg fűztem ezeket a szívecskéket - családom nagy örömére, ebben biztos vagyok :)

Blogbarátnak készültek, remélem tetszeni fognak, majd beszámolok! Az első volt a barack-világoszöldes romantikus, rajta jobban látszanak az első próbálkozás girbe-gurbaságai. A fekete-piros párosítás régi nagy kedvenc, egész dögös lett, nem? :)

Minta: Vyolina, Coeur net - merci!

És ha szeretnétek egy kis rumba-bombát, hallgassatok ide: Budapest Bár - Szívemben bombavan

2011. február 21., hétfő

Marikának ajánlom...



... ezt a kis tavaszváró medált. Még tavaly csereberéltünk Marikával, gyöngyös könyvért kaptam sok-sok gyöngyöt, ásványgolyókat, és extra meglepetésként ezt a vidám kabosont, amit Marika s.k. gyurmázott :) Sokáig szemeztem csak vele, vártam az ihletet, aztán nemrégiben megszállt - a világoskék-tüzkizes kásák képében :) Amikor a lila drop komák felkéredzkedtek a díszítő sorba, először meghökkentem kicsit, ám győzködtek, hogy ők igenis oda valók. Meg lettem győzve :D

Külön öröm, hogy uszkve fél év elteltével a képeket teljesen egyedül készítettem, mindenféle segítség nélkül :) (Ha tudnátok, hogy a kezemben a legegyszerűbb szerszám is sírva könyörög, hogy tegyem le, bólogatnátok, bizony, ez nagy szó!)

2011. február 19., szombat

Timi-bogyó másképp





Bogyólázam újabb termése... Olyan kis ufo-forma lett őkelme, és mert ilyen laposka-széleske, lapjára állítottam, most így szolgál medálként :)

Az ember lánya nem is gondolná, hogy ugyanaz a Timi-bogyó minta, mint az előző :)
Evhariszto a mintát Timimu!

2011. február 16., szerda

Száva Micának tőlem :)





Ha benevezek egy adós-kapós játékba, már előre kerülget a frász, hogy most vajon miért az én párom fogja utolsónak megkapni az ajándékot... biztosan önbeteljesítő ez a para, mert ismét jól kicsúsztam a határidőből: most a postás (vagy egy tréfás kedvű kobold?) visszahozta a saját postaládámba a Veronika (Cseresznyevirág) által indított játékra készített, egy héttel azelőtt, határidőre! feladott Szávát. No de még mindig sokkal jobb, mintha elkallódott volna, ugye?

Ma végre révbe ért Száva kisasszony, Micához,úgyhogy mutathatom.

A mintát - Veronika engedélyével - kicsit megadjusztáltam, mert a kedvenc tigrisszem golyóimat akartam felhasználni, amik ugye más méretűek, mint ahogy a minta kívánta, ezért itt-ott picit módosítottam. Fogadd örömmel Mica, én nagy örömmel készítettem, izgatottan vártam, mit szólsz majd hozzá :)

A képek más-más fényviszonyok közt készültek, a legtöbbet a Tímel által, verőfényben készült középső adja vissza - köszönöm! Nézzetek be Micához, nagyon szép éles képeket készített róla - de ne ezért nézzetek be, gyönyörűeket készít, nem csak gyöngyöt - a horgolt bogyókat imádom :)

2011. február 14., hétfő

Triplán Timi-bogyó





Bizony, triplán Tímel barátnőmé a bogyó, merthogy 1. ő készítette a mintát, 2. együtt kezdtük fűzni, és 3. a gyöngyöket is mind tőle kaptam! Otthon kellett még kicsit pofozni rajta, mert a végeken a fogyasztás nekem mindig rémálom, de most lefotóztam még a popsiját is, olyan jól sikerült :)

Köszönöm, evhariszto para poli Timimu, már készül a testvére! Azt jól tudom, hogy nem a fekete szalag illik hozzá igazán, de pont fekete garbó volt rajtam, és egész jól mutatott, mert nem látszott, csak a csillogós bogyóm :)

Barátaimtól kaptam...



... egy ölelést, nagyon jólesett ezen a zegernyés Bálint-napon :) Ági - Moonsafari és Veronika - Cseresznyevirág megtiszteltek azzal, hogy rám gondoltak. Köszönöm nektek, örülök, és büszke vagyok, hogy ilyen blogbarátaim vannak!

És mivel minden blogra igaz, hogy olyan nincs még egy, de kiváltképp azon barátaiméra, akik most olvassák e sorokat, küldöm mindannyiótoknak ezt az aranyos díjat, díszelegjen nektek a piros rózsák, szívecskés macik, bonbonok, egyéb cukiságok mellett :D

2011. február 9., szerda

Mézesmamának ajánlom...




...e két apróságot. Nála láttam meg ezt a karkötőt, és már jött is az énisénisénis-reflex. Mézesmama rögtön segített a mintát megtalálni, köszönöm! Kicsit megvariáltam mindkettőt, például üvegkavicsot illetve rivolit tuszkoltam a közepükbe, egyik sem igazán hasonlít az eredetihez, ugye nem baj?

Minta: Sparkly Wheel by Nikia Angel, ennek variációi jelentek meg a Beadwork tavaly júniusi számában. Mézesmama, köszönöm az ihletet és a segítséget!

A fotók amolyan villanyfényesek, kicsit barnásak, kicsit árnyékosak, de az enyémek :)

2011. február 7., hétfő

Száva nekem :)

Még a tavalyi csikorgó télen beneveztem Cseresznyevirág játékára, ahol Veronika saját tervezésű Száva medálját készítettük el egymásnak. Én titkosan kértem, vagyis a csomag megérkeztéig nem tudtam, kitől kapok. Mikor a borítékon megláttam a feladó nevét, tudtam már, hogy mázlista vagyok a javából, mivel aki nekem készített nem más, mint kedves blogbarátom Magdi, akinek munkáit még a blogolás kezdetei előttről ismertem az egyik gyöngyös fórumról. Szeretem nagyon az ékszereit, gyönyörűen, pontosan dolgozik, mindig különösen örülök, mikor új bejegyzést találok tőle az olvasnivalók listájában :)

Hogy mutassak is valamit végre? Nos, nézzétek, ezt a gyönyörű szettet kaptam, mert Magdi továbbgondolta a mintát és karkötőt is készített! Olyanok a színei, mint egy tavaszi virágoskert, a lilák finomak, a zöldek ragyognak, a méretek tökéletesek, mintha csak Magdi belebújt volna a fejembe, és kitalálta volna, minek örülnék :)

Nagyon köszönöm Magdi, csak annyit kívánok, hogy a neked készített Száva meglepetés is legyen akkora öröm, mint az enyém!





A képeket Magdi készítette, az ő engedélyével teszem fel őket - én is fotóztam, de azok nem adják vissza a színeket, még fotószképes gyötrés után sem :)

Az én Szávám is útnak indult, remélem hamarosan célba ér és mutathatom.

2011. február 5., szombat

Maradéktalanul teljesítettem...



... feladatomat, sorsoltam! Lányok, el sem mondhatom, mennyire örülök, hogy jöttetek játszani. A sorsolási bizottság két kutyám volt, Lüszi és Morisz (bocs, így anyakönyvezték őket :)), rettentőn figyelték mit művelek! A kiírásban ugyan péntekre ígértem a sorsolást, viszont február 5-ére is, ami ugye ma, szombaton van :) Azért emiatt nem nyilvánítom érvénytelennek a játékot, úgyhogy...

Íme a résztvevők névsora:



A random.org volt segítségemre, Lüszi és Morisz elfogulatlanul tanúsíthatják, hogy egyszer nyomtam csak meg a gombot :) És a nyertes nem más, mint



a nyolcas szám mögött megbújó ANGI! Timike blogján keresztül jutottam el Angihoz, szaladjatok ti is gyorsan-gyorsan, eltátjátok a szátokat, olyan gyönyörűségeket láttok majd :) Hű, már előre irigylem a te fordulód nyertesét, Angi! Amint kiblogolod a játékot, küldöm a medálkát.

Köszönöm, hogy játszhattam veletek, köszönöm, hogy vagytok nekem!

2011. február 4., péntek

Új sorozat :)




Réges-régen egy-egy szívemnek kedves TV-sorozat végén szomorúan búcsúztam el James Onedintől, Benyovszky Mórictól... van itt még valaki, aki emlékszik arra az időre, mikor hétfőn nem volt TV adás és keddenként mentek a sorozatok? Hát, manapság ilyen gondok nincsenek, újra és újra, sőt egyszerre több csatornán követhetjük ifjúságunk és további korszakaink sorozatait, és újakból sincs hiány - inkább túlkínálat, szerény véleményem szerint.

Úgyhogy nálam is itt az ideje egy új sorozatnak, a tartalmi ismertetővel nem untatnálak benneteket, csoda hogy eddig is bírtátok :) Sorozatunk címe P.I.F. - Ajándékozási ügyek. Az első rész előkészületei akkor kezdődtek, mikor blogkorszakom hajnalán jelentkeztem Nórihoz, első blogbarátomhoz piffelni. És a héten csöngetett a postás és ezt a két szupersztárt hozta nekem :) Ez az én kétszeresen is saját, külön bejáratú Nóri-szettem, mert nemcsak hogy nekem készült, de a mindkettőnknek kedves görög sziget, Korfu színeit idézi! Nórit ugyanis akkor zártam végérvényesen és visszavonhatatlanul a szívembe, mikor korfui nyaralásuk alatt Spiros-vadászatra indult a kedvemért. Ilyen a gyöngyös blogbarátság :)

Köszönöm Nóri, gyönyörű a bogyó is, a karkötő is, nagyon szeretem mindkettőt! És köszönöm a fotókat, amiket tőled csakliztam.

Az én ajándékaim is készülnek már, úgyhogy Ildikó, Zsuzsi, küldöm a postást nemsokára! Lara, neked is küldeném, de címet nem kaptam, ha erre jársz, dobj egy e-mailt.

2011. február 1., kedd

Hóvirág




A kertben már elég régen előbújtak, most kicsit fáznak a hó alatt, de ennél nagyobb telet is túléltek már, nem féltem őket!

A mintát Cheekybeads Rékánál találtam, köszönöm szépen, mint minden mintád, őt is nagyon szeretem!

Kásával csináltam, gondoltam legyen nagyobb (nálunk óriás hóvirágok nőnek, nem is láttam még máshol ilyeneket), hát elég fejnehéz lett, majd beleapplikálok valahogy egy drótot. És megcsinálom delicával is, ígérem!