2010. augusztus 31., kedd

Csillagbogyó csiszikkel



Kriszta csodajó Csillagbogyóját kúpos gyöngyök hiányában csiszikkel fűztem meg. A formája persze emiatt más, ezzel együtt szeretem. Fényképezni viszont egyáltalán nem sikerül, sem ezt, sem semelyik bogyómat :-(

2010. augusztus 30., hétfő

Négyzet a négyzetben a négyzetben



Imádom a peyote befoglalósdit, de ez túl keskeny lett, így került köré még egy lukas négyzet. Szeretem, ahogy csillog.

Azért ne menj túl messze, kicsikém!



Keresztfiam fotója a Fővárosi Állatkert januárban született legifjabb gorillájáról és anyukájáról. Anya nagyon vigyáz rá még most is, ahogyan a hírek szerint a két lehetséges apa is őrködik felette. De hogy az Állatkert két hímgorillája közül melyik a büszke apa, nem lehet tudni. Szerintem a kicsit ez nem nagyon zavarja :-))
További info: Apasági vizsgálat várható a gorillabébi ügyében!

2010. augusztus 29., vasárnap

Szitakötő-féleség



Egy nagyon kedves virtuális gyöngybarátom, Ági szitakötőjét csodáltam meg, amikor ráébredtem, hogy nekem is van! No nem szitakötő, inkább valamiféle hibrid a lelkem, de én így is szeretem.
Eredeti minta: Beverly Herman, No Easy Beads

Málnabogyós



Egy kis kertvárosi hobbiboltban találtam ezeket a bogyókat, szerintem műanyag, nagyon olcsó volt, de tetszett a formája. Csak otthon örültem meg igazán, mikor napfényben láttam, milyen érdekesen csillognak. Ez a medál kerekedett belőlük. Azt hiszem, visszamegyek a boltba, karkötőt is szeretnék :-)

2010. augusztus 28., szombat

Eső után - csigadzsembori



Tegnapelőtt nagy zuhi volt nálunk, ami után az én arany keresztfiam talált pár helyes fotómodellt, majd még egyet, aztán még egyet... Egy kicsit össze kellett őket hangolni, de végül csinosan festenek, ugye? (photos courtesy of miXike :-))

Türkiz Ande



Ez a karkötő, jobban mondva a megvalósítás (mert Ande mintája csodás), több sebből vérzik: matt és fényes kásák vannak benne összekeverve (hőségben, elsötétített szobában nem vettem észre a kavarodást), a végeinél kilátszik a cérna, és hát mivel a kockagyöngyök mérete nemigen 4mm, a felettük és alattuk lévő hármas kása-sorok girbülnek-görbülnek. Ámde! Az történt, ami már oly sokszor: mire szembesültem az összes, ideig-óráig rejtett hibájával, megszerettem, úgyhogy marad, punktum!

2010. augusztus 27., péntek

Szerinted milyen?



Ha tetszik, látogasd meg az Ajándékblogot, megnyerheted, csak egy kommentbe kerül! Na ez büdös önreklámozás, de hát ez az én blogom :-))

2010. augusztus 25., szerda

Kedvenc színek



Ezzel a befoglalással megkínlódtam, vagy 5x bontottam le, hol túl szoros lett, hol puklis, de ez most már tetszik. Tessék a képet messziről és hunyorítva nézni, akkor kiélesedik!

A heringfánk másik élete




Mert kétoldalas a lelkem, csak ezt az oldalát akkor elfelejtettem feltenni, mert a kedvencem a másik :-))

2010. augusztus 18., szerda

Segíts Écinek - kérdőívkitöltésért ékszert nyerhetsz!



Gyöngyöstársunk, Éci kér segítséget: TDK dolgozatához egy kérdőív kitöltése a feladat. A jó érzés mellett, hogy segíthetsz, ráadásként részt vehetsz nyereményjátékában ezért a csuda nyakékért. Részletek ITT. A kérdőívet pedig ITT töltheted le.

Még nyár van!



Az előbb már az őszt idéztem, most következzen egy nyári nyaklánc. A háttér nem a legjobb hozzá, de amíg másik kép készül, ezt fent hagyom.

Heringfánk




Mondtam már, hogy imádom a herringbone-t? Ezt a gyönyörűséget Pancsa blogjában láttam meg, szerelem volt első látásra. Minta: Vyolina, Donut herringbone. Köszönet nekik!

Hull az elsárgult levél...



Remélhetőleg van még hátra pár nap a nyárból, de tény, hogy közeleg a szeptember. Ezt a nyakláncot még a tavalyi ősz ihlette. Kollázs-készítésben (is) fejlődnöm kell, no meg holmi cérnák is látszanak a nagyobb felbontású képen, de sebaj, legalább látom, mit kell kijavítanom :-))

2010. augusztus 17., kedd

Bogyeszok



Két kedvenc kulcstartó-bogyóm. A "csillagvirág" formájú kereknek készült, de a golyszli mérete miatt nem jött ki a sor, így toldottam a mintához, ez lett belőle...

Heringes befoglalás



Esküszöm, a kavics sötétzöld! Hát, a képen is tetszik, de az én monitoromon inkább kéknek tűnik. Ilyen színes ez a világ :-)

2010. augusztus 15., vasárnap

Eper



Több gyöngyös lánynál láttam már, mintám is volt, végül a képek alapján csináltam meg, félig-meddig saját kútfőből. Kicsit nyomi, de az enyém :-))

2010. augusztus 12., csütörtök

Cseresznyéslány játéka



Mánfai Kinga sütigyurmáinak régi csodálója vagyok. Kinga most új játékot indított, részletek: ITT!
Ha játszani nem is akarsz, feltétlenül nézd meg a blogot, sok-sok finomságot találsz majd.

2010. augusztus 11., szerda

Aranyos-zöldes-heringes



Kicsike, csillogós, bár inkább bronzos, mint aranyos.Lesz gyűrű is hozzá, nemsokára.

2010. augusztus 9., hétfő

Szilu-virágok



Szilu csodálatos mintái közül már sokat megcsináltam, nagyon hálás vagyok neki a mintákért, a fórumos segítségért. A gyöngyös világ gyöngye ő! Így ismeretlenül is köszönöm, Szilu!
(A világos zöldet nem biztos, hogy fekete cérnával kellett volna fűzni... no, majd legközelebb :-))

Russian leaves forever




Vannak minták, amikkel nehezen boldogulok. Ilyen volt a peyote levél, valahogy nem akarta befogadni az agyam a hogyismikéntjét :-( Aztán jött a megvilágosodás! Segítségemre volt a My Lovely Beads leírása. Szpaszibo, Viktorija! Maradék "nyári" gyöngyökből álmodtam meg ezt a karkötőt. Nagyon vidám viselet ám! Lesz hozzá medál is, még a nyakláncon agyalok.

Négyzetek és körök




A peyote szerelem újabb gyümölcsei... A négyzet fűzését Vezsuzsi leírása és fotói alapján tanultam, köszönöm neki!

Fánkos medál



Mintát kerestem a piros fánkszerű gyöngyökhöz, és megtaláltam Szekeres Bogi gyönyörű medálját és leírását. Ebből indultam ki, aztán más lett belőle. De Bogi medálját is meg fogom csinálni!

2010. augusztus 8., vasárnap

Dahlia gigantica...



...illetve a fele, az én szám íze szerint. 8mm-es teklákkal és 4mm-es fazettázott gyöngyökkel. Először még így is gigantikusnak tűnt, de nagyon jó viselni. Minta: Pencio, köszönet neki, Merci!

Rongyszőnyeg és háromszög







Két kedvencem a peyote és a herringbone... A peyote jöhet bármilyen formában: páros, páratlan, egy-, két- háromszemes, körbe, háromszögbe, négyzetbe, bogyó, bármi... A hering is régi szerelem. Fiatalon el nem tudtam volna képzelni magamon ilyen vidám színeket, de úgy tűnik, ennek is eljött az ideje :-)
A medál és a kari színei persze ugyanazok, a fényviszonyok trükköztek a fényképezésnél.

Félpénzzel...




Körbe-peyote, belül egy ötforintos érme bújik meg. Pénztelen már soha nem leszek :-)

Csipkevirág



Ezt a mintát is úgy találtam, ahogy nagyon sok másikat - teljesen mást kerestem, de rákattantam rögtön. Piros-zöld-arany színekben karácsonyfadísznek fogom megcsinálni :-)
Lelőhely: About.com: Beadwork

Tavaszi játék eredménye




Kriszta tavaszváró játékában vettem részt január-februárban. Akkoriban lettem szerelmes a peyote levél (Russian leaf) mintába, és ezekbe a lilás-ezüstös-fényes kásákba. A nyaklánc tulajdonosa Ági, aki - bár a napocska neki sem sütött - sokkal szebb képet rittyentett róla, és megengedte, hogy belinkeljem az ő fotóját. Ági blogját ITT
találod, Ági fotóját pedig ITT. Remélem, örömmel viseled, Ági :-)

2010. augusztus 5., csütörtök

Cherry Summer Giveaway - játék Cherry-nél!




Le nem mosom magamról, hogy csak azért nyitok blogot, hogy játszhassak :-)) Ma kezdtem, és már két játékban is részt veszek. De hát játszani jó, ajándékot kapni jó. Cherry augusztusi játékában csuda édes táskát és neszeszert nyerhetsz! Játékra fel!

Augusztusi játék Vikinél!

Viki (FDékszer) csodás egy-, két- és háromszemes peyote mintákat tervez, amelyek a Meskán és az Etsy-n kaphatók is. Augusztusi játékában régi és új játékosok is részt vehetnek, részletek ITT.

A tenger Paleokasztricánál



Nos, itt az első bejegyzés! És mivel idült gyöngyitiszes vagyok, mi másról is szólhatna, mint gyöngyékszerről:-)
Rendszeresen játszom az Ajándékblogban, és nemrég megnyertem a Básti Alexandra által felajánlott ajándékutalványt. Meg is érkezett nemsokára a sok-sok csodás gyöngy. Nagy örömömben el is határoztam, hogy felajánlok egy az ajándék gyöngyökből készített apróságot. Még nagyobb volt az öröm, amikor az Ajándékblog kedves háziasszonyai elfogadták a felajánlást. Így augusztus 26-án az Ajándékblogban hagyhattok bejegyzést a karkötőért, aminek a színei a korfui nyarat juttatják eszembe.